Verslag Bezoek Tweede Kamer

Posted by on jan 26, 2019 in Blog | 0 comments

Verslag Bezoek Tweede Kamer

Op uitnodiging van Nevin Özütok  (lid Tweede Kamerfractie van Groen Links) hebben de dames van de Bloem op maandag 21 januari een bezoek gebracht aan de Tweede Kamer in Den Haag.
Stichting Dynamo Amsterdam heeft het vervoer met 2 busjes inclusief chauffeurs, Koen Valekamp en Raphael Beaumont,  vanuit het Buurtcentrum Oost verzorgd

Afifa Tadmine en Nevin kennen elkaar  uit de tijd dat Nevin wethouder was voor Groen Links in het Stadsdeel Oost in Amsterdam. Beide dames hebben emancipatiebeleid als gemeenschappelijke en bindende factor.

De deelnemers samen met Nevin (rechts)

Na aankomst bij het regeringsgebouw werden wij hartelijk ontvangen in de zgn. Regentenkamer die nu dienst doet als vergaderruimte en indruk maakt door zijn geschiedenis en smaakvolle inrichting zoals sfeerverlichting met kroonluchters en de portretten van regenten aan de muur.

Daarna volgde een bezoek aan de fractiekamer van Groen Links waar Nevin ons welkom heette en uitleg gaf over het verloop van een fractievergadering. Deze keer was er ook tijd gereserveerd voor het inbrengen van eigen onderwerpen: o.a. emancipatiebeleid, beter betaalbare en meer beschikbare woningen, veiligheid op straat, betaalbare en toegankelijke (gezondheids)zorg, onderwijs, aandacht voor laaggeletterden en computerlessen voor ouderen.

In gesprek met Nevin Özütok. Ook onze chauffeurs spraken een woordje mee.

Het bezoek werd afgesloten met een kijkje in de plenaire vergaderzaal en uitleg wie waar in de zaal zit. We zijn van harte uitgenodigd voor een volgende bezoek. Houd daarom ons nieuwsblog goed in de gaten voor de aankondiging van een volgend bezoek!

In de plenaire vergaderzaal van de Tweede Kamer