Blog

Elke week organiseren we verschillende activiteiten. Neem een kijkje in onze blog als je een indruk wil van de sfeer bij De Bloem. Misschien sta jij er binnenkort ook wel bij!

Voorlichting EHBO Cursus Heldin

Posted by on jun 6, 2024 in Blog | 0 comments

Op vrijdag 28 juni geeft het Rode Kruis i.s.m. Stichting de Bloem een voorlichtingsbijeenkomst voor potentiële deelnemers aan de EHBO cursus Heldin. Heldin is een 7-delige training gegeven door vrouwen voor vrouwen. Het doel van de training is om vertrouwen te krijgen in kennis en vaardigheden om de regie te pakken in een (nood)situatie op straat of in en rond het huis.

In deze training worden vrouwen getraind op EHBO kennis, vaardigheden door middel van een EHBO-snelcursus en een EHBO-reanimatie en AED cursus. Daarnaast biedt de training sociale vaardigheden die het zelfvertrouwen vergroten aan de hand van de volgende thema’s: durven handelen, anderen durven aanspreken, om hulp durven vragen, effectief communiceren, omgaan met stress en omgaan met weerstand en conflicten.

Het trainingsprogramma begint in september en aan het eind van de training krijg je een (2 jaar) geldig EHBO certificaat en Heldin certificaat. De voorlichtingsbijeenkomst en aanmelding voor de cursus is van 11:00 tot 12:30 in het Oosterparkhuis.

HVO Querido informatie

Posted by on apr 28, 2024 in Blog | 0 comments

Op vrijdag 19 april, een week later dan gepland, is door twee medewerkers van HVO Querido uitgebreide informatie gegeven over de ondersteuning, begeleiding en zorg die zij bieden. HVO-Querido is er voor mensen in een kwetsbare situatie. Mensen die dakloos zijn geraakt, kampen met psychische problemen of verslaafd zijn, kunnen op hen rekenen. Maar ook alle mensen die zelf opnieuw inhoud en richting aan hun leven willen geven, kunnen een beroep op ze doen. Kijk voor meer informatie op de website van HVO-Querido.

Programmawijzigingen Bewegen in Water en Stoelyoga

Posted by on apr 28, 2024 in Blog | 0 comments

In verband met een onverwachte personele verandering in de organisatie van beide activiteiten zijn de volgende aanpassingen gemaakt in de lesprogramma’s:

  • Bewegen in Water

    De oefeningen voor de aqua fitness lessen worden voortaan gegeven door Mirjam Aghbal en er is een derde ochtendgroep (van 08:30 tot 09:30) aan het programma toegevoegd naast de bestaande twee groepen (09:30 – 10:30 en 10:30 – 11:30). Aangezien de belangstelling bij onze doelgroep voor Bewegen in Water steeds groter is geworden, is deze extra les een welkome toevoeging aan het programma.

  • Stoelyoga

    Er is voortaan geen instructrice tijdens de lessen meer aanwezig: we volgen de instructies van professionele video oefeningen die door een projector in de zaal worden weergegeven.
    We beginnen voortaan ook een kwartiertje eerder aan de oefeningen: dus van 09:45 tot 10:45. Helaas was deze gewijzigde aanvangstijd nog niet in de gedrukte versie (flyer) van ons activiteitenprogramma meegenomen. Onze excuses daarvoor!

Voorlichting HVO-Querido

Posted by on apr 3, 2024 in Blog | 0 comments

Op vrijdag 12april 2024 geeft Stichting HVO-Querido uitgebreide informatie over de ondersteuning, begeleiding en zorg die zij bieden. HVO-Querido is er voor mensen in een kwetsbare situatie. Mensen die dakloos zijn geraakt, kampen met psychische problemen of verslaafd zijn kunnen op hen rekenen. Daarnaast richt hun begeleiding zich op sekswerkers, slachtoffers van mensenhandel en ongedocumenteerde mensen.

Alle mensen die zelf opnieuw inhoud en richting aan hun leven willen geven, kunnen een beroep op ze doen. Kijk voor meer informatie op de website van HVO-Querido.
De voorlichting duurt van 11:00 tot 12:30.

Internationale Vrouwendag 2024

Posted by on feb 29, 2024 in Blog | 0 comments

Op vrijdag 8 maart 2024 organiseert Stichting de Bloem in het kader van Internationale Vrouwendag 2024 een gezellige discussiemiddag speciaal voor vrouwen in de grote zaal van het Oosterparkhuis. We praten dan over de positie van vrouwen met zowel een Nederlandse als niet-Nederlandse culturele achtergrond, waarin zij van elkaar verschillen maar ook waarin zij overeenkomsten met elkaar hebben. Natuurlijk staan er heerlijke drankjes en hapjes klaar om tijdens de gesprekken van te genieten. De middag duurt van 12:00 tot 17:00.

Eén wereld, duizend vrouwen

is het thema voor Internationale Vrouwendag 2024 en gaat over de verschillen én overeenkomsten tussen vrouwen uit Nederland maar vanuit verschillende culturen. Met subthema’s die gaan over culturele verschillen bij geboorte, huwelijk, werk en de dood.  Een positief thema want hoe mooi is het dat alle vrouwen uniek en verschillend zijn maar ook overeenkomsten hebben? Met het thema ‘Eén wereld, duizend vrouwen’ kunnen wij elkaar inspireren maar kunnen wij ook van elkaar leren.

Wil je meer weten over de Internationale Vrouwendag? Kijk dan op de website van het Platform Internationale Vrouwendag.

Afifa in De Publieke Tribune op de Radio

Posted by on jan 3, 2024 in Blog | 0 comments

In de aflevering van De Publieke Tribune (HUMAN) van zaterdag 16 december 2023 spreekt presentator Coen Verbraak met hulpverleners, onderzoekers én migrantenouderen over het tegengaan van eenzaamheid en ziekte en over goed oud worden in een land waar je wieg niet stond.

Afifa Tadmine was één van de gasten in deze aflevering die gaat over hun ervaringen met dit thema. Wat wordt nu al gedaan om eenzaamheid en ziekte onder migrantenouderen tegen te gaan? Wat kan er eigenlijk nog veel beter? Luister de uitzending hier terug (Klik op de knop ‘Speel aflevering af’).

Toespraak Afifa Tadmine in de OBA

Posted by on jan 3, 2024 in Blog | 0 comments

Op 13 december 2023 heeft Afifa Tadmine een toespraak gehouden tijdens de opening van de fototentoonstelling ‘Ouder worden in Amsterdam-Oost’ die was georganiseerd door Stichting Leyden Academy. Dat haar gevraagd werd om een toespraak te houden was een beetje onverwacht, maar wel de moeite waard om alsnog naar te luisteren. Meer informatie over deze fototentoonstelling vindt je op de website van Leyden Academy.

Drukke Eindejaar Brunch 2023

Posted by on jan 3, 2024 in Blog | 0 comments

Het was erg gezellig en druk tijdens de eindejaarsbrunch op vrijdag 15 december 2023. Iedereen had wel wat lekkers uit de eigen multiculturele keuken meegenomen en alles is ook opgegeten, want er waren op het hoogtepunt van de middag ruim vijftig dames aanwezig. Onze zaal was bijna te klein door de grote belangstelling voor de heerlijke brunch. We hebben er samen erg van genoten om op deze manier alvast het einde van het oude jaar en het begin van het nieuwe jaar in te luiden.

Een heel gelukkig en gezond 2024!

Posted by on jan 2, 2024 in Blog | 0 comments

Stichting de Bloem wenst alle vrijwilligers en deelneemsters een gelukkig en gezond 2024 toe. Wij zien jullie graag in het nieuwe jaar weer terug!

Inschrijfdata ‘Bewegen in Water’ en ‘Stoelyoga’

Posted by on dec 21, 2023 in Blog | 0 comments

U kunt zich aanmelden voor een abonnement op de cursus Bewegen in Water 2024 – Seizoen 1 en Stoelyoga 2024 – Seizoen 1 op de volgende twee dagen:

  • op vrijdag 12 januari 2024 van 10:00 tot 12:00 uur
  • op vrijdag 19 januari 2024 van 10:00 tot 12:00 uur

Beide inschrijfdagen zijn in het Oosterparkhuis, 3e Oosterparkstraat 159 in Amsterdam. Abonnementskosten, lesdata en overige informatie vindt u op onze website.
Schrijf je op tijd in: vol is vol!