Blog

Elke week organiseren we verschillende activiteiten. Neem een kijkje in onze blog als je een indruk wil van de sfeer bij De Bloem. Misschien sta jij er binnenkort ook wel bij!

Cursus Borduren

Posted by on mei 1, 2022 in Blog | 0 comments

Afgelopen vrijdag 29 april was er tijdens de Ramadan weer een succesvolle cursus borduren met Afifa Tadmine en Toula Khadija. Kom ook naar de Creatieve Ochtenden van Stichting de Bloem, elke vrijdagochtend van 10:00 tot 13:00 in de Batjanzaal.

Creatieve Ochtend Borduren

Posted by on apr 18, 2022 in Blog | 0 comments

Ook tijdens de Ramadan organiseert Stichting de Bloem ieder vrijdag samen met Stichting Schaakschool Indische Buurt weer creatieve ochtenden in de Batjanzaal. Afgelopen vrijdag een was cursus borduren met daarbij voorbeelden van klassiek borduurwerk van Afifa die al eerder in 2019 waren te zien op een tentoonstelling in een pop-up museum van het Tropenmuseum in de Dapperbuurt.

Wil je ook meedoen aan onze creatieve ochtenden of wil je zelf andere vrouwen iets leren of laten zien op creatief gebied? Neem dan contact op met Afifa Tadmine van Stichting de Bloem of kom gewoon langs op iedere vrijdag van 11:00 tot 12:00 in de Batjanzaal.

Maatschappelijke Participatie Ochtenden

Posted by on apr 18, 2022 in Blog | 0 comments

Er komen steeds meer vrouwen in de Batjanzaal. Iedere woensdag- en vrijdagochtend is er in de Batjanzaal inloopspreekuur voor een persoonlijk gesprek en een luisterend oor. Er is altijd een antwoord voor ‘onoplosbare’ problemen waar de vrouwen nergens mee terecht kunnen. En natuurlijk kan iedereen haar verhaal kwijt met een luisterend oor, advies krijgen of doorverwezen worden naar de juiste instanties.

Vandaag na het sporten spraken we met het thema gezond blijven tijdens de Ramadan, vooral voor diabetici. Bewegen is altijd belangrijk en natuurlijk gezond eten. En hoe dan toch goed en gezond mee kunnen doen met de Ramadan ! De Maatschappelijke Participatie ochtenden worden georganiseerd in een samenwerking tussen Stichting Schaakschool Indische buurt en Stichting De Bloem!

Batjanzaal https://batjanzaal.nl

Internationale Vrouwendag 2022 (2)

Posted by on mrt 20, 2022 in Blog | 0 comments

Op 11 maart heeft Stichting de Bloem samen met Stichting Schaakschool Indische Buurt een geslaagde themaochtend georganiseerd in het kader van Internationale Vrouwendag 2022. Ongeveer 15 vrouwen namen deel aan de discussie onder het genot van heerlijk en gezond eten en drinken.

Luister en kijk ook naar de toespraak van Afifa Tadmine die naast de onderlinge solidariteit tussen vrouwen ook wijst op het belang van de solidariteit met mannen, juist in het belang van de vrouwen zelf.

Internationale Vrouwendag 2022

Posted by on mrt 4, 2022 in Blog | 0 comments

Op 11 maart 2022 organiseren Stichting de Bloem en Stichting Schaakschool Indische Buurt een gezellige themaochtend in het kader van de Internationale Vrouwendag 2022. De bijeenkomst duurt van 10:00 tot 13:30 en wordt georganiseerd in de Batjanzaal. Koffie, thee en heerlijk gezonde hapjes staan klaar!
Voor meer informatie bel naar Afifa Tadmine (06 2657 6738)

Samenwerking Stichting de Bloem met Stichting Schaakschool Indische Buurt

Posted by on jan 18, 2022 in Blog | Reacties uitgeschakeld voor Samenwerking Stichting de Bloem met Stichting Schaakschool Indische Buurt

Prettige Feestdagen!

Posted by on dec 24, 2021 in Blog | 0 comments

Het jaar 2021 zit er alweer bijna op. Stichting de Bloem heeft het afgelopen jaar, mede vanwege de coronacrisis en de gezondheid van Afifa, op een lager pitje gedraaid dan in voorgaande jaren. Wij hopen echter dat er in het nieuwe jaar meer mogelijkheden zijn voor het organiseren van oude en nieuwe activiteiten. Maar niets is nog zeker.

In verband met de verbouwing van Buurcentrum Oosterpark zullen wij onze activiteiten tijdelijk ergens anders moeten organiseren. We werken sinds kort al samen met Stichting Schaakschool Indische Buurt en organiseren daarom nu al een aantal activiteiten in de Batjanzaal, maar misschien dat we ook nog een extra tijdelijke plek kunnen krijgen in een ander gebouw, dichter bij onze oude stek in het buurtcentrum.

En het is maar afwachten hoe de coronacrisis zich het komende jaar gaat ontwikkelen: blijven we ons voortslepen van lockdown periode naar lockdown periode met alle bijbehorende beperkingen, of neemt het gevaar van het virus langzaam maar zeker af en kunnen we terug naar ons oude vertrouwde leven. Helaas weet niemand hier nog een antwoord op te geven, maar laten we de hoop op betere jaren gelukkig nog niet varen.

Stichting de Bloem wenst in ieder geval alle vrijwilligers en deelneemsters hele fijne feestdagen toe en een gelukkig en gezond 2022. Tot in het nieuwe jaar!!

Coronacrisis – Update 18-12

Posted by on dec 18, 2021 in Blog | Reacties uitgeschakeld voor Coronacrisis – Update 18-12

In verband met de vandaag door de regering aangekondigde verzwaarde lockdown maatregelen zullen alle activiteiten van Stichting de Bloem voorlopig tot en met 14 januari 2022 worden stilgelegd. Dit betekend dat de laatste les van Bewegen in Water in het Sportfondsenbad Amsterdam Oost, beide inloopspreekuren in zowel Buurtcentrum Oosterpark als de Batjanzaal en de Fitness * Gezondheidslessen in de Batjanzaal geen doorgang vinden.

Indien de coronamaatregelen medio januari wijzigen, zal Stichting de Bloem z.s.m. aankondigen welke activiteiten eventueel wel doorgang kunnen vinden. Meer informatie over de huidige lockdown maatregelen kunt u vinden op de site van de Rijksoverheid.

Fitness & Gezondheid in de Batjanzaal

Posted by on dec 9, 2021 in Blog | Reacties uitgeschakeld voor Fitness & Gezondheid in de Batjanzaal

Onder deskundige leiding van Khadija Labzioui organiseert Stichting de Bloem vanaf 8 december 2021 wekelijkse fitness oefeningen in de Batjanzaal in de Indische Buurt. De lessen zijn speciaal bedoeld voor dames van 50 jaar en ouder die willen werken aan hun lichamelijke conditie en gezondheid. Khadija combineert fitness oefeningen met dansen onder begeleiding van muziek. Ook geeft zij aanvullende informatie en tips over gezonde voeding en levensstijl.

Wanneer:
Iedere woensdag van 10:00 tot 11:00 (m.u.v. feestdagen en vakanties)

Locatie:
Batjanzaal
Batjanstraat 68
1094RC Amsterdam

Kosten: 1 € per les

Inloopspreekuur Indische Buurt

Posted by on nov 7, 2021 in Blog | 0 comments

Met ingang van woensdag 10 november houdt Stichting de Bloem iedere woensdag een inloopspreekuur van 10:00 tot 12:00 uur in de Batjanzaal aan de Batjanstraat 68, speciaal voor vrouwen die wonen in de Indische Buurt.

U kunt terecht op het inloopspreekuur voor een persoonlijk gesprek en een luisterend oor. Zit u met ‘onoplosbare’ problemen waar u nergens mee terecht kunt of wilt u alleen maar even uw verhaal kwijt, kom dan gerust langs want wij luisteren vooral naar u en kunnen u advies geven of eventueel doorverwijzen naar de juiste instanties.

U wordt ontvangen door Afifa Tadmine, die vroeger heeft gewerkt als maatschappelijk werkster. Zij heeft destijds veel mensen met problemen geholpen. Afifa probeert zoveel mogelijk door te verwijzen naar de juiste instanties. Er bestaan bijvoorbeeld veel vragen over de zorgverzekering en dan met name over het eigen risico en de eigen bijdrage. Maar ook voor problemen thuis of in de familie biedt Afifa een luisterend oor en passend advies.

Het inloopspreekuur van Afifa iedere vrijdag van 10:00 tot 11:00 uur in Buurtcentrum Oosterpark blijft gewoon bestaan.