Blog

Elke week organiseren we verschillende activiteiten. Neem een kijkje in onze blog als je een indruk wil van de sfeer bij De Bloem. Misschien sta jij er binnenkort ook wel bij!

Nieuw gezicht van Leyden Academy

Posted by on nov 23, 2022 in Blog | 0 comments

Foto: Henk Aschman

Jaarlijks wordt op 11 november, de ‘verjaardag’ van Leyden Academy, het portret van een vitale en levenslustige oudere onthuld. Het ene jaar is dat een man en het andere jaar een vrouw. Het gekozen portret siert dan een jaar lang de website, sociale media-accounts en diverse communicatiemiddelen van het instituut. En dit jaar is het portret van Afifa Tadmine van Stichting de Bloem uit Amsterdam Oost, gefotografeerd door Henk Aschman, gekozen als gezicht van Leyden Academy!

Kennisinstituut Leyden Academy on Vitality and Ageing is in november 2008 op initiatief van Vereniging Aegon opgericht. De missie van Leyden Academy is het verbeteren van de kwaliteit van leven van oudere mensen. Vanuit hun missie verricht Leyden Academy wetenschappelijk onderzoek naar uiteenlopende onderwerpen gericht op vitaliteit en veroudering. Ook is zij betrokken bij diverse praktijkprojecten en programma’s, ontwikkelen we blauwdrukken, instrumenten en scholingspakketten en draagt zij haar visie en inzichten over in diverse onderwijsprogramma’s voor uiteenlopende doelgroepen.

Afifa en haar dochter waren op 11 november aanwezig bij de onthulling van haar portretfoto door hoogleraar Tineke Abma, directeur-bestuurder van Leyden Academy, in het stadhuis van Leiden na een welkomstwoord door burgemeester Henri Lenferink.

Tevens werd bij deze gelegenheid de fototentoonstelling ‘Een dag uit het leven van een 100-jarige’ door wethouder Fleur Spijker geopend. In het kader van het 100-jarig bestaan van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) hebben een 11-tal fotografen afgelopen maanden totaal 14 stad-/streekgenoten van 100-jaar (en ouder) in hun leefomgeving bezocht en op hun eigen wijze gefotografeerd. Bij de opening van deze tentoonstelling waren dan ook een groot aantal 100-jarigen aanwezig, vergezeld door hun familie.

Bewegen in Water zit VOL!

Posted by on okt 12, 2022 in Blog | Reacties uitgeschakeld voor Bewegen in Water zit VOL!

Bewegen in Water is dit seizoen weer een geweldig succes gebleken. Het aantal deelneemsters aan beide lesuren ieder maandagochtend heeft haar maximum inmiddels bereikt. Tot nu toe konden wij incidenteel nog deelneemsters tot de lessen toelaten wegens het uitvallen van enkele abonnementhouders, maar momenteel is er helemaal geen plaats meer in beide groepen. Daarom roepen wij belangstellenden op om niet meer naar het Sportfondsenbad Oost te komen in de hoop een lesuur mee te kunnen doen. Er is gewoonweg geen plaats meer!

Stichting de Bloem probeert in samenwerking met de gemeente Amsterdam voor het volgende seizoen een derde groep aan het programma van Bewegen in Water toe te voegen. Wij hopen dat dit lukt gezien de grote behoefte bij oudere vrouwen met fysieke beperkingen aan aqua fitness oefeningen onder deskundige begeleiding.

Welkom in het nieuwe seizoen

Posted by on aug 28, 2022 in Blog | 0 comments

De zomervakantie is alweer voorbij en Stichting de Bloem begint weer aan een nieuw seizoen. Omdat de verbouwing van Buurtcentrum Oosterpark helaas nog niet is voltooid en wij dus geen vaste locatie hebben om onze binnenactiviteiten uit te kunnen voeren totdat deze verbouwing gereed is, zal voorlopig alleen ‘Bewegen in Water‘ worden georganiseerd in het Sportfondsenbad Amsterdam Oost.

Wanneer de verbouwing van het buurtcentrum medio november of december van dit jaar gereed is, zullen onze andere activiteiten weer van start gaan. Hou daarom de aankondigingen op ons blog of op onze Facebook pagina goed in de gaten als je wilt weten wanneer we weer gaan beginnen. En wij hopen dat wij dan vele oude en nieuwe deelneemsters aan onze activiteiten daar welkom kunnen heten.

Wij willen tenslotte Stichting Schaakschool Indische Buurt nog hartelijk bedanken voor de gastvrijheid en het gebruik van de Batjanzaal voor het uit kunnen voeren van enkele van onze activiteiten gedurende het afgelopen seizoen.

Bewegen in Water 2022 – Seizoen 2

Posted by on jun 28, 2022 in Blog | 0 comments

Stichting de Bloem is erg verheugd aan te kondigen dat we beginnen met seizoen 2 van Bewegen in Water. Aanstaande maandag 5 september beginnen we weer met de eerste aqua fitness lessen in het vertrouwde Sportfondsenbad Amsterdam Oost onder deskundige leiding van Nana de Vries Berg.

Abonnement

Een abonnement voor seizoen 2 kost € 45,00 voor 15 lessen. Zonder abonnement kun je alleen deelnemen aan de lessen voor € 3,50 per les en alleen mogelijk als het maximum aantal deelneemsters per groep (20) nog niet bereikt is.

Inschrijfdata

U kunt zich aanmelden voor deelname aan de cursus Bewegen in Water 2022 – Seizoen 2
op de volgende twee dagen:

• op vrijdag 1 juli van 10:00 tot 12:00 uur
• of op vrijdag 8 juli van 10:00 tot 12:00 uur

Beide inschrijfdagen zijn in de Batjanzaal, Batjanstraat 68, 1094RC te Amsterdam.
Schrijf je op tijd in: vol is vol!

Kijk voor meer informatie op onze website: Bewegen in Water

Workshop Fotografie – vr 10 juni

Posted by on jun 11, 2022 in Blog | 0 comments

Afgelopen vrijdag was alweer de laatste Workshop Fotografie in de Batjanzaal onder deskundige leiding van Joke van Vlijmen. Deze keer hebben de dames veel geleerd over de compositie van foto’s en de vormen van gefotografeerde objecten (bijvoorbeeld rond of vierkant, recht of krom). En de mooie tuin van de Batjanzaal is heel geschikt om te leren hoe je bladeren en bloemen van planten ook van dichtbij mooi op de foto kunt zetten.

Het is de bedoeling dat de workshop na de zomervakantie weer van start gaat en we hopen dat er veel belangstelling is voor de nieuwe lessen!

Conversatieles in de Batjanzaal

Posted by on jun 11, 2022 in Blog | Reacties uitgeschakeld voor Conversatieles in de Batjanzaal

Ook in de Batjanzaal organiseert Stichting de Bloem in samenwerking met Stichting Schaakschool Indische Buurt wekelijks op iedere woensdag en vrijdag conversatieles Nederlands speciaal voor vrouwen die de Nederlandse taal niet of nauwelijks beheersen. De lessen zijn niet bedoeld om de Nederlandse taal (spelling en grammatica) te leren maar juist om leren in het Nederlands een gesprek te kunnen voeren met bijvoorbeeld je huisarts, een docent van de school van je kind of telefonisch een afspraak te maken:
leren spreken met een ander in het Nederlands in gewone en praktische taal dus!

Neem voor meer informatie over deze lessen contact op Afifa Tadmine (06 2657 6738)

Cadeaubon Energiebesparende Producten

Posted by on mei 21, 2022 in Blog | 0 comments

Gemeente Amsterdam wil zoveel mogelijk huishoudens met een smalle beurs helpen hun energielasten te verlagen. Daartoe bieden we u, een gratis cadeaubon van € 70 aan. Deze kunt u gebruiken voor het kopen van eenvoudige energiebesparende producten. Bijvoorbeeld tochtstrips, ledlampen of een waterbesparende douchekop. Heeft u ook moeite uw energierekening te betalen? Vraag dan direct een cadeaubon aan, via de knop “cadeaubon aanvragen”. Kent u huishoudens met een smalle beurs, wijs hen dan op de mogelijkheid een cadeaubon aan te vragen. Per woning kan 1 cadeaubon worden aangevraagd. We hebben een beperkt aantal cadeaubonnen en op is op! Meld u dus snel aan!

Vraag de bon aan via regionaalenergieloket.nl/stadspas of bel 088 525 4110.

U kunt de cadeaubon aanvragen tot 30 juni 2022. OP=OP!

Workshop Fotografie

Posted by on mei 21, 2022 in Blog | 0 comments

Wil je leren om betere en mooiere foto’s te maken en goed gebruik te maken van de vele mogelijkheden en instellingen van je fotocamera of de camera op je smartphone? Volg dan de workshop fotografie van Joke van Vlijmen. Speciaal georganiseer door Stichting de Bloem in samenwerking met Schaakschool Indische Buurt voor vrouwen van 50-plus in de Batjanzaal.

De eerstvolgende les is vrijdag 10 juni van 11:30 tot 13:00. Neem voor meer informatie contact op met Afifa Tadmine (06 2657 6738)

Cursus Borduren

Posted by on mei 1, 2022 in Blog | 0 comments

Afgelopen vrijdag 29 april was er tijdens de Ramadan weer een succesvolle cursus borduren met Afifa Tadmine en Toula Khadija. Kom ook naar de Creatieve Ochtenden van Stichting de Bloem, elke vrijdagochtend van 10:00 tot 13:00 in de Batjanzaal.

Creatieve Ochtend Borduren

Posted by on apr 18, 2022 in Blog | 0 comments

Ook tijdens de Ramadan organiseert Stichting de Bloem ieder vrijdag samen met Stichting Schaakschool Indische Buurt weer creatieve ochtenden in de Batjanzaal. Afgelopen vrijdag een was cursus borduren met daarbij voorbeelden van klassiek borduurwerk van Afifa die al eerder in 2019 waren te zien op een tentoonstelling in een pop-up museum van het Tropenmuseum in de Dapperbuurt.

Wil je ook meedoen aan onze creatieve ochtenden of wil je zelf andere vrouwen iets leren of laten zien op creatief gebied? Neem dan contact op met Afifa Tadmine van Stichting de Bloem of kom gewoon langs op iedere vrijdag van 11:00 tot 12:00 in de Batjanzaal.