Blog

Elke week organiseren we verschillende activiteiten. Neem een kijkje in onze blog als je een indruk wil van de sfeer bij De Bloem. Misschien sta jij er binnenkort ook wel bij!

Corona – Laat je testen

Posted by on sep 14, 2020 in Blog | Reacties uitgeschakeld voor Corona – Laat je testen

Het is belangrijk dat iedereen weet wanneer hij of zij zich moet laten testen op corona. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken stelt de GGD Amsterdam informatiemateriaal beschikbaar.

Nederlands

De animatie staat in 10 talen in vierkant formaat op het YouTube-kanaal van de GGD:

De posters zijn er in 5 talen:

Computerles wordt computerhulp

Posted by on aug 21, 2020 in Blog | 0 comments

Afgelopen seizoen is gebleken dat er meer behoefte is aan specifieke hulp bij het gebruik van computers of smartphones en minder aan algemene lessen in het gebruik ervan. Werkt er bijvoorbeeld iets niet goed op uw computer, smartphone of tablet, of heeft u hulp nodig bij het invullen van een formulier op internet, dan kunt ieder dinsdagochtend terecht bij onze computerhulp.

Bewegen in Water – coronamaatregelen

Posted by on aug 21, 2020 in Blog | 0 comments

Bewegen in Water gaat vanaf donderdag 3 september weer van start in het
Sportfondsenbad Oost op de bekende tijden : groep 1 om 7:30 en groep 2 om
8:30. De volgende corona maatregelen zijn daarbij van kracht:

  • In het water zelf mag alles.
  • Daarbuiten geldt de 1.5 m afstand.
  • Na het omkleden in de kleedkamer gaan de spullen mee naar de zwemzaal.
  • Maximaal 8 personen per kleedkamer.
  • Geen gebruik van de kluisjes.
  • Toiletbezoek is mogelijk.
  • Beperkt gebruik van de douches i.v.m. afstand houden. Dus liefst thuis douchen.
  • Strikte scheiding van de beide groepen tijdens de wisseling van de lessen.
  • Groep 2 wacht in de sauna ruimte totdat groep 1 uit de zwemzaal is vertrokken.

Voor diegenen met een abonnement worden in het komende seizoen 10 lessen gecompenseerd i.v.m. het vervroegd stoppen van B.I.W. in maart. Daarna 3 euro per les. Op 17 december is de laatste les van het seizoen.

Verslag Picknick Amstelpark

Posted by on aug 13, 2020 in Blog | 0 comments

Op woensdag 12 augustus heeft Stichting de Bloem een gratis picknick verzorgd in het mooie Amstelpark vlakbij de RAI in Amsterdam. We waren met 20 dames en 12 kinderen. Een deel ging met de metro en de overige deelnemers kwamen met eigen vervoer. Omdat het die dag erg warm was, zochten we een koel plekje op in de schaduw onder de bomen in de speeltuin van het Amstelpark. Daar was het door een licht briesje redelijk goed uit te houden.

In de middag kwamen de vrijwilligsters van Stichting de Bloem aan die ’s ochtends een heerlijke lunch met verschillende salades, broodjes, mini pizza’s en zelfs warme bami hadden klaargemaakt. Dat ging er ondanks de hitte bij iedereen toch goed in. En na afloop was er zelfs taart met koffie of thee. De vrijwilligsters hadden echt goed hun best gedaan!

Omdat het te warm was voor de fitness oefeningen van Ruba, hebben we die maar achterwege gelaten. Maar de dames hadden het heel gezellig op en aan de verschillende bankjes en tafeltjes die in de buurt stonden. En de kinderen waren lekker aan het spelen op de speeltoestellen die om ons heen stonden.

Toen de kinderen waren uitgespeeld en iedereen moe begon te worden, hebben we alle spullen weer ingepakt en opgeruimd. Bij de uitgang van het park werd iedereen getrakteerd op een heerlijk ijsje om een beetje af te koelen. Al met al was deze dag heel erg geslaagd en iedereen ging moe maar voldaan weer naar huis.

Picknick & Fitness in het Amstelpark – Update

Posted by on aug 3, 2020 in Blog | 0 comments

LET OP: De Picknick & Fitness dag in het Amstelpark is verplaatst van donderdag 6 augustus naar woensdag 12 augustus.

Op woensdag 12 augustus organiseert Stichting de Bloem een gratis Picknick & Fitness-dag voor vrouwen en hun kinderen in het Amstelpark. We verzamelen om 11:00 uur in Buurtcentrum Oosterpark en reizen gezamenlijk met de metro naar het Amstelpark.

In het Amstelpark zijn er heel veel leuke activiteiten voor kinderen zoals een doolhof, de Amsteltrein, de kinderboerderij en de speeltuin. De ouders kunnen genieten van de vele tuinen, kunst en dieren van het Amstelpark. Kijk voor meer informatie en een plattegrond op de website van het Amstelpark.

Tijdens de lunch genieten wij van gezonde broodjes, vers fruit en drinken op een leuke plekje in het park. En de kinderen kunnen ook nog genieten van een lekker ijsje, limonade of een smoothie. Tussendoor kunnen de vrouwen en kinderen deelnemen aan fitness oefeningen die door Ruba worden gegeven.

Indien de weersomstandigheden een bezoek aan het Amstelpark onmogelijk maken, dan blijven wij in buurtcentrum Oosterpark waar wij een leuke dag organiseren met spelletjes en activiteiten binnenshuis.

WanneerWoensdag 12 augustus 2020
Tijd11:00 tot ca. 16:00
Verzamelen11:00 in Buurtcentrum Oosterpark
KostenStichting De Bloem betaalt alle kosten, inclusief openbaar vervoer
AanmeldenAfifa (06 2657 6738) max. 30 personen

Verslag Picknick & Fitness Frankendael

Posted by on jul 26, 2020 in Blog | 0 comments

Op woensdag 22 juli heeft Stichting de Bloem een Picknick & Fitnessdag voor vrouwen en kinderen in Park Frankendael georganiseerd.

Het was deze dag redelijk koel maar toch heerlijk weer met veel zon. We waren met ongeveer 12 vrouwen en 5 kinderen. De picknick kwam een beetje laat op gang want de meeste deelneemster waren pas tegen 12 uur aanwezig. We hebben een plekje bij een boom uitgekozen en hebben daar genoten van een uitgebreide en gezonde lunch met heerlijk vlees van de BBQ voor de liefhebsters.

Ruba zou fitness-oefeningen voor de dames verzorgen, maar helaas was daar niet echt veel animo voor. De kinderen waren nog het meest aan het spelen en rondrennen, die konden hun energie wel kwijt. En we hadden met z’n alleen een heerlijke ontspannen dag.

Helaas kon Afifa wegens gezondheidsredenen niet bij ons aanwezig zijn. Wij wensen haar allemaal een voorspoedig herstel toe!

Picknick & Fitness in Park Frankendael

Posted by on jul 18, 2020 in Blog | 0 comments

Op woensdag 22 juli organiseert Stichting de Bloem een Picknick & Fitnessdag voor vrouwen en kinderen in Park Frankendael.

Park Frankendael is de ‘kunst‐ en cultuurtuin’ van de Watergraafsmeer. Een park met bijzondere cultuurhistorische, ecologische en botanische elementen omgeven door prachtige waterpartijen en bereikbaar door elegante voetgangersbruggen. In Park Frankendael kan je spelen, ontmoeten en ontspannen midden in de Watergraafsmeer.

Tijdens de lunch genieten wij van gezonde broodjes, een lekker stukje vlees van de barbecue, vers fruit en drinken op een leuke plekje in het park. Tussendoor kunnen de vrouwen en kinderen deelnemen aan fitness oefeningen die door Ruba worden gegeven.

Indien de weersomstandigheden een bezoek aan Park Frankendael onmogelijk maken, gaan wij naar buurtcentrum Oosterpark waar wij een leuke dag organiseren met spelletjes en activiteiten binnenshuis.

WanneerWoensdag 22 juli 2020
Tijd11:00 tot ca. 16:00
Verzamelen11:00 in Park Frankendael
Bij regen11:00 in Buurtcentrum Oosterpark
KostenStichting de Bloem betaald alle kosten
Aanmelden bijAfifa (06 2657 6738) max. 25 personen

Picknick & Fitness in het Park

Posted by on jun 24, 2020 in Blog | 0 comments

Om de zomervakantie op een leuke manier in te vullen, organiseert Stichting de Bloem op woensdag 15 juli, woensdag 22 juli en op woensdag 5 augustus drie sportieve en gezonde uitstapjes naar het park voor moeders en hun kinderen.

Gewoon een leuk en gezellige dag in een (Amsterdams) park met sport en spel voor jong en oud en gezond eten tussendoor in de buitenlucht.

We onderzoeken nog in welke parken wij terecht kunnen en hoe we de reis ernaartoe vanaf het buurtcentrum het beste kunnen doen. En we zijn natuurlijk ook afhankelijk van de weersomstandigheden. Houdt daarom ons blog goed in de gaten voor de meest recente updates hierover.

Wil je meehelpen bij de organisatie, meer informatie of je aanmelden dan kun je contact opnemen met Afifa (06 2657 6738).

Update 15 juli: het uitje op deze dag is i.v.m. de weersomstandigheden vervallen. We bepalen nog een nieuwe datum in augustus.

Conversatieles (update)

Posted by on jun 24, 2020 in Blog | 0 comments

Door de beperkte groepsgrootte in Buurtcentrum Oosterpark worden de conversatielessen voortaan op zowel de woensdag als de vrijdag gegeven van 10:00 tot 12:00.

Computerles (update)

Posted by on jun 24, 2020 in Blog | 0 comments

Wegens gebrek aan deelnemers als gevolg van de coronacrisis wordt de wekelijkse computerles van Stichting de Bloem voorlopig stilgelegd. De eerste les begint weer op 1 september 2020 in het nieuwe seizoen. Toch snel hulp of ondersteuning nodig, lees dan vooral het vorige bericht over Eerste Hulp Bij Online.