Uitje Den Haag & Scheveningen

Posted by on aug 28, 2021 in Blog, Geen categorie | 0 comments

Op woensdag 22 september 2021 organiseert Stichting de Bloem een gezellige dagtrip naar Den Haag en Scheveningen, speciaal voor de dames die deze zomer nog geen mogelijkheid hebben gehad voor een korte vakantie of een dagje erop uit.

In Den Haag brengen we eerst een bezoek aan de Haagse Markt, de grootste markt van Nederland en volgens de gemeente een van de grootste markten van Europa met ruim 500 standplaatsen en vele duizenden bezoekers per dag. De koopwaar (groente en fruit, kruidenierswaren, bloemen, kleding, gereedschap, snuisterijen, e.a.) weerspiegelt de multiculturele bevolking van de stad.

Donald Trung Quoc Don (Chữ Hán: 徵國單) – Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0

Na het bezoek aan de markt gaan we met de touringcar naar Scheveningen. Onderweg geeft onze chauffeur Bram ons nog korte rondleiding langs een aantal bezienswaardigheden in Den Haag.

Scheveningen is een stadsdeel van Den Haag, genoemd naar een vissersplaats die vervolgens opging in een badplaats en wijk in Den Haag. Behalve het strand, de pier en de boulevard heeft Scheveningen nog veel meer attracties en bezienswaardigheden zoals het Kurhaus, de Vuurtoren, Madurodam en Sea Life. We beëindigen de dag met een lekkere versnapering op de boulevard alvorens we weer terug naar Amsterdam reizen.

Zairon, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Het dagprogramma ziet er dus als volgt uit:

09:00Verzamelen op het Beukenplein
09:30Vertrek naar Den Haag
11:00Aankomst Grote Markt in Den Haag
13:00Vertrek naar Scheveningen
13:30Aankomst Scheveningen
15:45Vertrek uit Scheveningen
17:00Aankomst in Amsterdam

Wil je ook mee met ons uitje naar Den Haag en Scheveningen? Geef je dan op bij Afifa Tadmine (06 2657 6738). Wij vragen wel een eigen bijdrage van € 10,00 per deelneemster (kinderen gratis), maar maken een uitzondering voor vrouwen die deze kosten echt niet kunnen dragen. Neem wel zelf iets te eten mee voor onderweg. Let op: er kunnen maximaal 35 personen mee met de touringcar dus geef je tijdig op!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *