Pop-up Museum: Mijn Ritueel

Posted by on jun 3, 2019 in Blog | 0 comments

Afgelopen woensdag 29 mei was Afifa aanwezig bij de opening van de tentoonstelling ‘Mijn Ritueel’ in het Pop-up Museum aan de 1e van Swindenstraat 469 georganiseerd door o.a. het Tropenmuseum. Haar bijdrage als buurtbewoonster aan aan deze bijzondere tentoonstelling gaat over haar bruidsschat en speciale betekenis die dit ritueel voor haar had en nog steeds heeft.

In het pop-up Tropenmuseum Mijn Ritueel zie en hoor je de rituelen van buurtbewoners. Doe mee aan de workshops, lezingen en rondleidingen of draag bij door het delen van jouw eigen ritueel.

Afifa Tadmine bij de opening van de tentoonstelling

Rituelen uit de wereld: Amsterdam zit er vol mee. Net als het Tropenmuseum. Het zijn gebruiken die betekenis en kleur geven aan ons leven. Ze horen bij gebeurtenissen rondom feest, afscheid, geboorte en liefde. Ze herinneren aan belangrijke momenten in onze geschiedenis zoals bij Keti Koti en Bevrijdingsdag. En ze geven uiting aan religieuze tradities als Allerheiligen, Holi en het Suikerfeest. Kom naar het pop-up Tropenmuseum aan de 1e van Swindenstraat en vertel ons over jouw ritueel.

Praktische informatie

  • Waar: 1e van Swindenstraat 469, Amsterdam
  • Wanneer: 29 mei t/m 30 nov 2019 op wo, vr, za van 10.00 – 18.00 uur